diumenge, 7 de juny del 2009

BIBLIOTECA D'ALEXANDRIA

La mítica Biblioteca d'Alexandria va ser fundada per Ptolomeu I Soter d'Egipte l'any 290 a.C. El seu fons va arribar a assolir els 700.000 volums i va constituir el focus més important de la cultura helenística.

Es tenen poques notícies sobre l'edifici i les instal·lacions de la biblioteca. Segons el llibre “Historia de las bibliotecas” d'Hipólito Escolar editat per la Fundación Germań Sánchez Ruipérez, és segur que la biblioteca no disposava de sala de lectura. Els grecs i els romans no feien servir la taula per a llegir: aquest és un costum que es va imposar a l'Edat Mitjana com a conseqüència de l'abandonament de la forma de rotllo per als documents i l'adopció de la de codex o quadern. A més s'acostumava a llegir en veu alta.

La biblioteca va ser destruida el 47 a de C quan Cèsar va entrar a Alexandria, va ser reconstruïda i arrasada definitivament el 391.

Si voleu fer un cop d'ull a la nova Biblioteca d'Alexandria, inaugurada fa uns anys (amb capacitat per acollir 8 milions de llibres i un monumental arxiu digital) feu un clic aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada