dimecres, 3 de juny del 2009

BIBLIOTEQUES RECOMANADES

Parlant del bloc amb persones que conec, he tingut l'ocasió de descobrir un parell de biblioteques que han passat a formar part de la meva llista de viatges futurs.

La primera recomanació me l'ha fet l'Alejandro que treballava amb mi a l'editorial ACV. És dissenyador i la biblioteca que més l'ha impressionat és l'Stockholms Stadsbibliotek, construïda el 1928 i obra de l'arquitecte suec Gunnar Asplund. La peculiaritat d'aquest edifici és la seva forma rodona que fa que les prestatgeries adoptin un disseny molt particular:

L'altra biblioteca me la va mostrar la Muriel, companya del Consorci de Biblioteques de Barcelona (la foto que molt generosament m'ha deixat reproduir és seva). Es tracta de la Grande Bibliotèque François Mitterrand i està prop del riu Sena. Consta de quatre torres de vidre i acer que tenen la forma de llibres obres. Com diu ella: “Espectacular”.

2 comentaris:

  1. Una altra biblioteca a tenir en compte: Amsterdam Public Library (http://www.oba.nl/). Doneu un cop d'ull al vídeo de presentació per fer-vos-en una idea!
    Ester

    ResponElimina
  2. Gràcies! Prenc bona nota de la teva recomanació.

    ResponElimina