dilluns, 30 de novembre del 2009

BIBLIOTECA DE L'INSTITUT MUNICIPAL DE PARCS I JARDINS

Aquesta és una biblioteca que vaig descobrir un diumenge fent turisme per Barcelona. És la biblioteca de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins i està situada dins del Parc del Laberint d'Horta, a l'antic palau Desvalls, un edifici del segle XVIII, decorat amb elements d'estil neoàrab i neogòtic.

Compta amb un fons de gairebé 2.500 volums i una trentena de revistes. S'especialitza en temes de jardineria, botànica, paisatge, disseny... Està oberta al públic en general, encara s'adreça especialment als treballadors del propi institut.

El parc, inclou, a més de l'esmentat palau i el popular laberint (l'accés al qual és gratuït els dimecres i els diumenges), un jardí neoclàssic i un altre de romàntic.

En el pati del palau Desvalls, s'han rodat diferents escenes de pel·lícules, com "El Perfume" i "La Ciudad de los Prodigios" i també anuncis de televisió. El palau, que està en força mal estat, va ser restaurat parcialment el 1994, quan es van instal·lar l'escola de jardineria de Parcs i Jardins i la biblioteca a una ala de l'edifici. La resta està pendent de rehabilitació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada