dimarts, 15 de febrer del 2011

BODLEIAN LIBRARY

Fa uns mesos va aparèixer al mercat el llibre “Todo lo que sé sobre novela negra” on l’escriptora P.D. James ret homenatge al gènere literari amb el qual es guanya la vida i parla d’alguns dels mestres de la novel·la policíaca i d’intriga: Conan Doyle, Edgar Allan Poe, Chesterton, Agatha Christie, Chandler, Hammet...

Amb força modèstia P.D. James explica al pròleg del llibre "Probablemente no aporte nada nuevo al público que ya me haya oído hablar sobre mi obra a lo largo de los años ni, por supuesto, a mis colegas del género”.

Gràcies al meu company de feina Ferran, molt aficionat a la literatura i als paisatges Serinyà, he descobert que aquesta obra va ser fruit d’una proposta que el departament editorial de la Bodleian Library va fer a l’escriptora, que va accedir encantada: "Como natural de Oxford fui consciente desde mi más tierna infancia de que la Bodleian Library era una de las más antiguas y prestigiosas bibliotecas del mundo y les contesté que estaba muy contenta de aceptar su invitación".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada