dimarts, 8 de febrer del 2011

MID-MANHATTAN LIBRARY

L'Albert, que continua a Nova York, m'ha fet arribat unes imatges de la Mid-Manhattan Library, on va anar a veure una mostra de pel·lícules del creador del pop-art, Andy Warhol.

La visita a la biblioteca va ser una mica accidentada i ell la narra amb força humor: "La biblioteca més famosa de NY és la Stephen A. Schwarzman que està situada a la 5a avinguda amb el carrer 42. I em pensava que la xerrada es feia allà, així que en arribar m'adono que la gent que hi accedia, anava vestida amb fracs i vestits de nit. "Massa glamur per a veure una exhibició de les pel·lícules de l'Andy Warhol", i els segurates em bloquegen el pas i en tot cas m'indiquen que just davant hi ha la Mid-Manhattan Library.

Com curiositats de la pròpia xerrada, he de dir que era a la 6a planta i que una persona s'encarregava de comptar els assistents de la sala (amb un instrument que compta els clicks que s'ha fet i l'home feia un click per persona que entrava). Crec que vam acabar sent sobre unes 90 persones. La sala pràcticament plena. Va ser interessant conèixer la vessant fílmica del warhol, un estil ben particular. Sense inici ni fi. Estàtic. Com una obra d'art. Les 8 hores d'un home mentre dorm. Les 5 hores de la il·luminació de l'Empire State building. O un dels més xocants, la reaccions facials d'un home mentre li practiquen (en principi, perquè no es veu ja que només li graven la part del coll cap a munt) un blowjob (és a dir, sexe oral). Aquesta obra va tenir problemes de ser considerada pornogràfica (es va emetre sobre els anys 60) però com que no es veia res, sinó que era el propi espectador qui s'ho imaginava en la seva ment, no van poder prohibir-la. Fantàstic!

I en sortir, vaig confondre'm de ascensors i vaig anar a la secció de treballadors de la biblioteca, darrera del taulell... no em van voler i em van indicar la sortida... Jajaja".

Aquí teniu les fotografies de la façana, l'interior i la sala on es feia la projecció:

1 comentari:

  1. tot just acabe de conèxier el teu blog. és molt xulo. jo també faig turisme de biblioteques

    ResponElimina