dijous, 20 de setembre de 2012

BIBLIOTEQUES DE LA COSTA BRAVA

Avui us faré dues recomanacions de locals de restauració de la Costa Brava. El primer és el bar del Centre Fraternal de Palafrugell, una institució la història de la qual es remunta a l'any 1.887. I l’altre, el restaurant L’Esculapi de Sant Martí d’Empúries, poble que pertany al municipi de L’Escala.

Aprofitant que vaig anar a sopar a tots dos llocs, vaig fer fotografies de les biblioteques dels municipis on s'ubiquen (us prego que disculpeu la qualitat de les imatges).

Aquesta és la Biblioteca de Palafrugell, que ocupa el que abans era la cooperativa de consum L’Econòmica. 


Aquí us deixo un vídeo que explica el procés de transformació de l’edifici en biblioteca pública:I aquesta és la Fundació Josep Pla, la biblioteca de la qual està integrada pels documents que l’escriptor va llegar el 1973 i per fons bibliogràfics especialitzats en Josep Pla.A L’Escala vaig descobrir Biblioteca Víctor Català. Em va agradar perquè, juntament amb la Biblioteca Maria Barbal de Tremp, la Biblioteca Mercè Rodoreda de Barcelona i la desapareguda Biblioteca Lola Anglada (també de Barcelona), és de les poques dedicades a escriptores. Aquí us deixo un enllaç al bloc de la biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada