dijous, 2 de maig del 2013

BIBLIOTEQUES DE VALÈNCIA

Com molt de vosaltres ja sabeu dissabte 20 d’abril vaig participar a la jornada sobre realitat augmentada a l’àmbit de l’educació Aumentame que es feia a l’impressionant Institut Interuniversitari d’Investigació en Bioenginyeria i Tecnologia Orientada a l’Ésser Humà (LabHuman) de la Universitat Politècnica de València. La meva intervenció duia per títol “Realidad aumentada para atraer a los jóvenes a las bibliotecas”.

Aquí teniu diverses imatges d’aquest esdeveniment, en el qual vaig aprendre força sobre aquesta tecnologia, tant pel que fa a eines de creació de continguts com a propostes d'aplicació pràctica. A les fotografies podeu veure, entre d'altres, l’edifici que acollia la jornada, la sessió inaugural, el moment en què un dels organitzadors, Raúl Reinoso, era entrevistat per al Canal Nou i la meva intervenció.











Vaig aprofitar l’ocasió per fotografiar la Biblioteca Central de l’Universitat Politècnica de València, situada al campus de Vera, a uns 10 minuts d’on es desenvolupava la jornada. Té 5.762 metres quadrats repartits en tres plantes i uns 1.200 llocs d’estudi. M'ha cridat molt l'atenció descobrir que deixa en préstec ratolins d'ordinador!








I aquí teniu la Biblioteca Pública de València, la història de la qual es remunta a l'any 1838. Des del 1979 ocupa el seu emplaçament actual en el que abans era l'Hospital dels Pobres Innocents. L'edifici, que és del segle XV va patir un incendi, del qual només es va salvar el portal gòtic que hi ha a l'entrada de la biblioteca.

Un dels atractius d'aquesta biblioteca, a part de la bellesa de l'edifici, és que ofereix servei de préstec de llibres electrònics (e-readers amb una variada selecció de lectures) durant 15 dies prorrogables a uns altres 15.





 
I passejant per la platja de la Malva-rosa vaig descobrir que als matins dels dies laborables, en horari de 10'15 a 13'45, hores funciona una de les iniciatives de biblioteca a la platja, la Bibliomar, on els usuaris poden anar a gaudir de la premsa diària i de llibres de temàtica diversa i també es poden connectar a la wi-fi.


Per cert, el primer dia de l'estada a València em vaig allotjar a un alberg del populós barri del Carme i els següents, a la residència Galileo Galilei del Campus dels Tarongers. Els dos establiments oferien servei de biblioteca: en el primer cas el fons estava compost majoritàriament per una nodrida selecció de guies de viatge en diversos idiomes i en el segon, es feien peticions a la carta segons catàleg a través de missatgeria mòbil. 




Quan era a punt de marxar vaig veure aquesta anunci a prop del metro Amistat. Em va semblar una bona coincidència!

A part de la visita a les biblioteques i a la platja, també és molt recomanable recórrer L'Albufera en barca!

2 comentaris:

  1. Hola Rosa.Hay un una pegatina verde con un código QR y pone Rosa aumentame 2013.Si fotografías ese código ¿a qué web te enlaza?
    Feliz día mañana

    ResponElimina
  2. Cada ponent tenia un enllaç a una fitxa amb les seves dades. Dubte resolt!

    ResponElimina