dilluns, 12 d’agost del 2013

BIBLIOTECA FUNERÀRIA

Fa un parell de caps de setmana vaig anar a visitar la Biblioteca Funerària del Cementiri de Montjuïc. 




Està ubicada al costat de la Col·lecció de Carrosses Fúnebres. És la més gran de l’estat espanyol amb un fons bibliogràfic format per 3.600 exemplars dedicats a l’àmbit funerari. 

Em va agradar molt descobrir que la col·lecció de carrosses incorpora continguts de realitat augmentada mitjançant un canal creat a la plataforma Junaio. 

D’aquesta manera, es poden veure fotografies de l’enterrament de Santiago Rusiñol al costat del model de carrossa que es va fer servir al seu funeral.







El visitant també pot recrear la visió que es té estirat a l’interior d’una carrossa fúnebre d’estil imperial. Una molt interessant experiència. 




A la visita em va acompanyar la meva amiga Montse de la Biblioteca Salvador Allende de Girona (de fet, la idea de la sortida va ser seva) qui va quedar encantada amb el model anomenat popularment “aranya blanca”. 



Per cert, a les tombes més cèlebres del cementiri de Montjuïc hi ha codis QR amb enllaços a pàgines web on es dóna informació més detallada sobre les sepultures.

3 comentaris:

  1. Jo fa molts anys vaig visitar l'exposició de carrosses però no sabia res d'aquesta biblioteca.

    Molt interessant.

    ResponElimina
  2. Eli, un dia hi anem juntes!

    Madga, la biblioteca ha estrenat espai, és per això que anys abans no la devies veure. Per cert, veig que ets tota una entesa en art funerari!http://blocs.lescorts.cc/unaimagenyunaspalabras/tag/ritos-funerarios/

    ResponElimina