dimarts, 30 de juny de 2015

BIBLIOTEQUES DE TENERIFE (2)

Els meus pares han tornat recentment d'una visita a Tenerife, una illa que coneixen bé, i m'han dut noves fotografies de biblioteques. Aquí teniu la Biblioteca de Buena vista del Norte, una localitat de poc menys de 5.000 habitants que fa honor al seu nom. La biblioteca es va crear el 1982.
I aquesta és la Biblioteca Municipal de la Villa de Candelaria, un municipi que és fruit de nombroses peregrinacions, doncs acull la imatge de la patrona de les Illes Canàries. La trobareu a la Basílica de Nostra Senyora de la Candelaria. 

En el moment que els meus pares van visitar la biblioteca, aquesta feia ampliació d'horaris perquè era època d'examens universitaris.


I aquí teniu la Biblioteca Pública Municipal de Granadilla de Abona, la més important d'aquest municipi. Es va inaugurar el 1986 i des del 2004 s'ubica a la primera planta de l'antic convent franciscà de San Luis de Obispo, en un preciós edifici que data del segle XVII i que és una bon exemple de l'arquitectura tradicional canària.

Forma part Red de Bibliotecas Canarias (BICA), integrada per més de 250 biblioteques municipals, insulars i especialitzades.

La biblioteca comparteix edifici amb l'ajuntament i està situada a la plaça González Mena, el cor del municipi:

La Biblioteca Municipal de Güímar té un horari d'obertura al públic molt extens. Compta amb 132 punts de lectura, entre la sala infantil i la d'adults.

I acabo aquesta primer article de biblioteques de Tenerife amb una fotografia de la façana de la Biblioteca Municipal de La Guancha, que està situada als baixos d'un institut d'ensenyament secundari:Mentre preparava aquest post una usuària de la biblioteca on treballo (i bona coneguda d'aquest blog), la Magda, em va fer arribar aquest vídeo sobre com es va dissenyar la nova biblioteca del Southwark Council del sud de Londres:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada