dilluns, 24 de juliol de 2017

DE MENORCA A LA GARRIGA

Aquest any per Sant Joan he visitat la magnífica illa de Menorca. Allà he retrobat amics llargament enyorats i també algunes de les biblioteques que vaig fotografiar el 2011 (i que els meus pares van visitar l'any passat). La primera ha estat la  Biblioteca Pública d'Alaior, localitat seu de la mítica pastisseria i gelateria Can Sintes.

A Alaior també es conserva un refugi antiaeri de la guerra civil construït sota l'església de Santa Eulàlia, que està obert al públic. Allà vaig trobar el cartell sobre biblioteques de la república que us mostro a continuació. No sé si aquesta construcció és el motiu del centre d'interès en patrimoni històric i cultural que la biblioteca té.
Aquí teniu la Biblioteca Pública de Maó, que lluïa un aspecte molt diferent a com jo el recordava. Amb motiu del Festival Maó+Flors 2017, el seu balcó estava decorat amb ornaments creats amb materials reciclats per alumnes del col·legi Verge del Carme i participants del taller Bibliohort.  Aquesta és la Sala de Lectura de Fornells amb el seu el centre d'interès en navegació i nàutica.A Ciutadella, a part de fotografiar els cavalls d'es Jaleo, vaig capturar aquesta imatge que anuncia la Biblioteca Àngel Ruiz y Pablo del Cercle Artístic de Ciutadella. S'ubica al primer pis i està constituïda per 6000 mil, entre els quals destaquen tres temàtiques principals: Menorca, teatre i filologia catalana. A l'Hemeroteca del Premi Born es poden trobar totes les obres que han participat en aquest premi d'ençà del 1970, any de la seva creació.A Ciutadella justament hi tornaré al setembre per a participar en la sisena edició del Teatre de Butxaca, on presentarem l'obra "Cafè Hippodrome"

Aquesta obra, que tracta de la relació entre Pablo Picasso i Carles Casagemas, va ser presentada a la Fundació Mauri de La Garriga (que recull el llegat testamentari del notari i historiador Josep Maurí i Serra, fill il·lustre de la localitat i que s'ubica a la seva casa natal) dins de la iniciativa Escenari Secret. Vaig aprofitar l'avinentesa per visitar la biblioteca d'aquesta entitat.

La biblioteca, que està especialitzada en història, compta amb 6.000 volums i comparteix dependències amb l’arxiu històric de La Garriga.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada