dilluns, 25 de juny de 2018

BIBIOTEQUES CANÀRIES

Aquest mes els meus pares han tornat a les Canàries i  hi han visitat diferents illes. Allà han descobert tot un seguit d'equipaments bibliotecaris que han fotografiat pel Libraries.

Comencem per la biblioteca d'una curiosa institució d'Antigua, una localitat situada gairebé al centre de l'illa de Fuerteventura. La Real Sociedad Económica de los Amigos del País de Tenerife, va néixer a l'època de la Il·lustració, amb el desig d'abastar totes les àrees del coneixement. 

El fons antic de la seva biblioteca conté gairebé 8.000 volums en diferents idiomes editats entre els segles XVI i XIX.També van fer un passeig per la Biblioteca Municipal de La Orotava, un espai que ja havien visitat el 2015 i que va publicant notícies i ressenyes sobre les novetats bibliogràfiques que rep al seu blog BiblioOrotava. Una part del fons prové de la donació de Fernando del Hoyo y Machado i Laura Salazar. Aquesta és la Biblioteca Municipal Puerto del Rosario amb la seva colorida façana. Durant els mesos d'estiu només ofereix servei al matí.

A Puerto del Rosario també hi ha ubicada la Casa Museo de Miguel de Unamuno, testimoni del pas de l'escriptor i filòsof per l'illa de Fuerteventura, on va ser desterrat el 1924 per la dictadura de Primo de Rivera.
A Tarajalejo, un dels nuclis de població del municipi de Tuineje, van fotografiar aquest deliciós punt d'intercanvi de llibres i biblioplatja.I acabo amb aquestes imatges de la Biblioteca Municipal Santa Cruz de Tenerife. Al 2009 us explicava que estava en procés de trasllat al TEA (Tenerife Espacio de las Artes). Com podeu comprovar el canvi ha estat efectiu i ara aquesta biblioteca, la història de la qual es remunta al 1888, ha iniciat una nova etapa en un fantàstic edifici.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada