dimecres, 9 de setembre del 2009

NARODNA KNJIŽNICA MOSTAR

Fa poques setmanes que acabo de tornar d'un viatge pels Balcans. La nit del 13 d'agost, en arribar a Mostar, vaig descobrir i fotografiar la biblioteca que us mostro aquí :

L'endemà, passejant prop del Rondo i gràcies a les indicacions d'una noia que treballava a un quiosc, vaig aconseguir trobar la Narodna Knjiznica Mostar, que s'ubica dins del centre cultural Hrvatski Dom Herceg Stjepan Kosace.

Allà, la Zorica Marić, bibliotecària responsable de la secció infantil, em va deixar tafanejar tots els racons de la biblioteca. Encara que només sé dir unes poques paraules en bosnià i que la Zorica parla molt poc d'anglès, vam aconseguir comunicar-nos i vam constatar que les preferències lectores del públic infantil i juvenil són les mateixes aquí i allà. A Bòsnia i Hercegovina també triomfen J.K. Rowling, Brigitte Blobel, Eoin Colfit, Enid Blyton...

Gràcies a la Zorica vaig poder conèixer l'obra de Miro Gavran, escriptor croat contemporani, autor de peces teatrals, novel·les i un bon grapat de llibres infantils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada