dimecres, 4 de novembre del 2009

BIBLIOTECA AL SUBTERRANI DE PASSEIG DE GRÀCIA

“Mecanoscrit del segon origen” és un obra escrita per Manuel de Pedrolo l'any 1974. La novel.la explica la història de dos nens, l'Alba i el Dídac, que viuen en un poble català anomenat Benaura i que són els únics supervivents d'un atac alienígena a la Terra.

Una de les tasques que aquests personatges es proposen és la de recuperar la cultura per a les generacions futures, així es que recorren les biblioteques de la ciutat de Barcelona (i també alguna llibreria) aplegant llibres:

“Volien començar per la de la Universitat, però aquí hi havia hagut un aclofament tan massiu que, si bé aconseguiren de penetrar a l'edifici per la banda dels jardins, no van poder arribar on hi havia els llibres. Més afortunats van ser a la Biblioteca de Catalunya, bona part de la qual quedava a la intempèrie. L'escampall de volums era impressionant i, tot i que alguns n'havien protegit d'altres, la majoria ja no eren aprofitables. De tota manera, en quedaven prou a cobert per assegurar-los un bon botí. Hi tindrien feina per anys.”

Tots els volums que aconsegueixen salvar els van portant a un subterrani del passeig de Gràcia ple de cotxes, on apilen el llibres a l'interior dels vehicles i col·loquen a la banda de fora dels parabrises un paperet on especifiquen el contingut de la seva peculiar biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada