dimecres, 18 de novembre del 2009

LA XARXA DE BIBLIOTEQUES DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA ESTRENA SISTEMA INFORMÀTIC

Avui les biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona estrenen un nou sistema informàtic: el Millennium, que ja fa temps que s'utilitza a les biblioteques universitàries. Per a mi, aquest canvi és positiu, encara que no puc evitar sentir una mica de pena pel VTLS (Virginia Tech Library System), el programa emprat fins ara i originari de la Universitat de Virgínia, als Estats Units..

El VTLS, que aquí es va adaptar i es va batejar com a Espriu, en homenatge al cèlebre escriptor català, l'he fet servir al llarg dels més de deu anys que fa que estic vinculada a les biblioteques públiques (encara que a la xarxa porta instal·lat més temps).

En altres moments de la meva vida professional, també he pogut conèixer el programa Winisis (distribuït per la Unesco) i l'aplicació de software lliure per a la gestió bibliotecària Open Biblio.

El canvi de sistema informàtic de les biblioteques barcelonines també comporta canvis en la política de préstec. A partir d'ara es podran agafar 30 documents durant 30 dies (d'aquests 30 documents, 15 seran llibres i revistes i els els altres 15 de la resta de formats: CD, DVD, CD-ROM...)

Un dels principals avantatges del Millenium és que aquest genera avisos automàtics per als usuaris amb correu electrònic (reserves, endarreriment en el retorn de documents...). És més estricte, però, en el control de les devolucions: penalitza amb 1 punt per document i dia de retard. Per cada 50 punts de penalització, el sistema bloqueja l'usuari durant 15 dies sense poder utilitzar el servei.

El Millenium, que entra en funcionament d'aquí a unes poques hores, ja ha generat opinions ben diverses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada