dilluns, 2 de novembre del 2009

BIBLIOTECA MUNICIPAL CENTRAL DE SANTA CRUZ DE TENERIFE

Els meus pares m'han fet arribar aquestes fotos que guardaven en el seu àlbum digital familiar. Es tracta de la Biblioteca Municipal Central de Santa Cruz de Tenerife, localitat que van visitar a la primavera de l'any passat (per cert, que van tornar encantats amb el viatge).

La història d'aquesta biblioteca comença el 1888 quan es va instal·lar a l'antic Convento de San Francisco. El seu fons fundacional era de 7.000 volums procedents de la Sociedad Económica Amigos del País i de la biblioteca privada del seu primer bibliotecari, Francisco María de León Morales.

La biblioteca va anar creixent i va canviar d'ubicació. Ara comparteix edifici amb el Museo Muncipal de Bellas Artes i acull un fons de 160.000 llibres i gairebé 2.400 publicacions periòdiques. Dos dels documents antics que posseeix són un text de Beatriz de Bobadilla de 1493 i un incunable de 1527.

Per cert, que aquestes fotografies que van fer els meus pares són gairebé un document històric perquè he descobert que la biblioteca està en procés de trasllat al Tenerife Espacio de las Artes !

2 comentaris:

  1. Els incunables són anteriors a 1500!!! Almenys això és el que diu la història de la impremta

    ResponElimina
  2. L'any 1501, que és el que s'agafa de referència, és una data simbòlica! El món no estava tan globalitzat com ara i la substitució va ser desigual i progressiva!

    ResponElimina