dilluns, 1 d’octubre del 2012

BIBLIOTEQUES DE LA CATALUNYA NORD (2)


Com ja us comentava en un post anterior, aquest estiu he voltat molt per la Catalunya Nord, especialment per la comarca del Vallespir.

Allà vaig conèixer, gràcies a una visita a la Médiathèque Jean Soler d'Arles sur Tech (o sigui Arles de Tec), una de les biblioteques més boniques que he vist en els darrers anys, que la comunitat de municipis de l’Alt Vallespir va crear el 2010 la Médiathèque Intercommunale de Haut-Vallespir, institució de la qual en depenen les biblioteques de Amelie-les-Bains-Palalda, Arles-sur-Tech, Prats de Mollo-la Preste i Saint Laurent de Cerdans.

Com podeu veure en les diferents fotografies que us mostro a continuació, la biblioteca d’Arles de Tec és plena de detalls acollidors, com la secció de diaris i revistes on es poden trobar, entre d’altres, L’Indépendant, Le Nouvel Observateaur, Géo, Terre Catalane...

O el plafó amb les votacions dels integrants del club de lectura. La bibliotecària em va explicar que, a diferència, del que es fa a altres biblioteques, allà cada membre llegeix mensualment un llibre diferent i comparteix la seva opinió amb la resta de les persones del club.

I també la petita exposició de lectures estiuenques “Les oubliés de l’été”.









Aquesta és la Bibliotheque Municipale Hervé Bazin de la localitat d’ Els Banys i Palaldà (Amélie-les-Bains-Palalda). Aviat s’hi duran a terme unes obres de remodelació:



I per últim aquí teniu la Bibliotheque Municipale de Saint Jean Pla de Corts (Sant Joan de Pladecorts), integrada dins de l’Espace Socio-Culturel. A aquesta localitat l’agrupació castellera l’Angelets del Vallespir organitzava a finals d’agost Grande Rifle Bilingüe a la place de la Repúblique amb sortejos diversos. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada