dissabte, 10 d’octubre del 2009

BIBLIOTECA TORRE LLOBETA

Aquesta antiga masia del segle XV, situada en el camí entre Sant Andreu i Horta, acull a una de les seves plantes (i també dóna nom) a la biblioteca més petita de tota la ciutat de Barcelona: la Biblioteca Torre Llobeta. Si teniu temps aneu a fer una visita i us sentireu molt a gust entre els finestrals gòtics i l'acollidor pati interior.

Vaig anar a treballar a aquesta biblioteca (que porta en funcionament fa més de 20 anys) un plujós dijous a la tarda de fa un parell de setmanes i vaig descobrir amb sorpresa que l'Àngels, la directora, és lectora del Libraries of the World!

La biblioteca, que ha col·laborat en força projectes solidaris, ha decidit que enguany celebrarà el Dia Mundial de la Biblioteca (que és el 24 d'octubre) d'una manera molt especial: durant tot el dia 21 d'octubre posarà a la venda els donatius de novel·les i contes infantils que els usuaris han anat fent arribar a la biblioteca. Els exemplars costaran 1 o 2 euros i els diners que es recaptin aniran a parar a la Fundació Vicenç Ferrer.


Gràcies a l'Àngels, que té una filla bibliotecària que treballa en terres gironines, he pogut conèixer també una interessant iniciativa anomenada Papyrus que es fa a la localitat Celrà.

A més, em va regalar un munt de punts de llibres (la biblioteca n'edita un cada any pels volts de gener i organitza una trobada de col·leccionistes). Aquí us adjunto un de molt especial:


Es tracta d'un punt de llibre únic: el 2008 la biblioteca va encarregar una tirada de més de 2.000 punts, tots ells amb un dibuix diferent i un número d'identificació propi. És una autèntica peça de col·leccionista!

3 comentaris:

  1. És increïble la quantitat d'iniciatives i històries interessants que passen al voltant de les biblioteques. Sèries limitades de punts de llibre, arcs gòtics, lectors, escriptors, amics, imatges i blocs. Tot confluïnt en aquesta pàgina que cada dia que passa m'enganxa més i més. Libraries of the World, una visió lúcida i polièdrica del món de les biblioteques.

    Fantàstic!

    Patrícia

    ^_^

    ResponElimina
  2. Gràcies, Patrícia. Em faràs pujar els colors! Crec que la propera entrada, que es publicarà el dia 13, et sorprendrà. És la que més m'ha costat escriure de tot el bloc.

    ResponElimina
  3. És ben lleig aquest punt de llibre! jo n'he vist altres la mar de macos...

    ResponElimina