dimarts, 18 de desembre del 2012

LES BIBLIOTEQUES QUE RECOMANA EL CIRO LLUECA

Fa unes setmanes vaig coincidir amb el Ciro Llueca, coordinador del Padicat (Patrimoni Digital de Catalunya) a la II Jornada de Biblioteques Patrimonials organitzada per l’Ateneu Barcelonès. En parlar-li del Libraries of the World, em va recomanar tres biblioteques de diferents països que havia visitat i va compartir molt generosament amb mi les fotografies que n’havia pres.

La primera és la Biblioteca Central d’Aarhus, una ciutat de 284.000 habitants que és una de les més antigues de Dinamarca. L’Aarhus Hovedbiblioteket (que juntament amb 18 biblioteques més configura la xarxa de biblioteques locals) és posada sovint com a exemple de biblioteca 2.0, tant per la seva cura dels continguts i recursos digitals, com per la concepció dels seus espais: 









La segona és la Centrale Bibliotheek de Rotterdam, que té una façana realment espectacular i més de 28.000 metres quadrats de superfície. 

A l’exterior de l’últim pis de l’edifici es pot llegir la cita d’Erasme de Rotterdam: "El món sencer és el meu país" ("Heel de wereld is mijn vaderland"). 








I per últim aquí teniu la Whitechapel Idea Store de Londres. Va ser inaugurada el 2005 i està situada al mític barri on actuava Jack l’Esbudellador a finals del segle XIX (de fet el Ciro explica que la biblioteca és “prop del pub The Ten Bells”, un local aleshores freqüentat per prostitutes “que és on (l’assassí) operava”.

Actualment Whitechapel és una zona on resideix majoritàriament població originària de Bangladesh i això es reflecteix en el fons de la biblioteca: 

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada