dissabte, 19 de gener de 2013

ENRIQUINT LA MEVA BIBLIOTECA PARTICULAR

Dijous passat vaig anar a un recital de poesia a càrrec del poeta i pintor gironí Narcís Comadira, de qui sóc fan. L’autor va llegir poemes com “Llibres” (dedicat al propietari de la mítica Llibreria 22 del Barri Vell de Girona, Guillem Terribas), “Serra de cavalls” (un retrat esfereïdor de la Batalla de l’Ebre), “Visita del jerarca” i “A la ciutat perduda” (ambdós sobre la Girona de la postguerra), “Jo” (aquest a petició meva, tot i que el poeta diu que ja no li agrada gaire), “Matí feliç” (sobre el goig que produeixen les coses senzilles i quotidianes), “Falconeria”...

Aquest acte es va realitzar dins del cicle “De pensament, paraula i obra” organitzat per la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda (que enguany celebra la seva vintena edició). El també poeta Jordi Virallonga va ser l’encarregat de dialogar amb Comadira. I Isabel Minguillón, la directora de la biblioteca, de presentar l’acte.
Hi vaig assistir amb la meva amiga Ana, que treballa a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda i que és una enamorada de la poesia.

En acabar l’acte, Comadira em va signar un exemplar del llibre “L’art de la fuga”, que forma part de la meva biblioteca particular des de fa uns anys.

El títol del poemari és una clara referència a l’obra musical homònima de Johann Sebastian Bach (Comadira sempre parla de música, pintura i cinema a les seves obres). I parlant de pintura, una de les altres coses que he fet aquesta setmana ha estat escriure una presentació per una exposició que l'Àlex Monés farà a Barcelona.

Estic encantada d’haver aconseguit el meu primer autògraf literari!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada