dissabte, 8 de febrer del 2014

BIBLIOTECA POPULAR LLIBRE I MARTELL

Fa uns dies que el Libraries of the World acaba de fer 5 anys. Darrerament l'he tingut una mica abandonat per raons diverses però en reprenc de nou l'activitat amb molt d'entusiasme.

Una de les coses que he fet en aquestes setmanes de silenci digital ha estat mudar-me a la Vil·la Olímpica. I una de les descobertes que he fet pel barri (on fins i tot he tingut ocasió d'apuntar-me a una excursió en veler) ha estat la Biblioteca Popular Llibre i Martell de l'Ateneu Popular Octubre de Poblenou. 

El Bernat, que és qui em va assessorar durant la visita, em va explicar que la història d'aquest projecte es remunta al 2008, quan al barri no existia encara la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz i que està especialitzada, entre d'altres, en obres sobre marxisme, feminisme, història de Catalunya, anarquisme, etc.

El nom de la biblioteca fa referència a la xarxa d'escoles públiques catalanes establertes durant la guerra civil.

La biblioteca, que està oberta a tothom, es troba actualment en procés de remodelació. 







Per cert, si voleu saber com era el veler del qual us parlava uns paràgrafs abans aquí teniu una fotografia: 


Durant el mes de gener també vaig fer una visita a la Biblioteca de Catalunya, no exactament a la biblioteca sinó a la seva impressionant Sala d'Arts i Oficis, per veure l'obra "Translations/traduccions" del dramaturg irlandès Brian Friel. La dirigeix en Ferran Utzet, ex alumne de l'escola de teatre on estudio, La Casona.

L'obra s'ambienta a mitjans del segle XIX a Irlanda, a una comunitat rural, en temps de la invasió dels anglesos.


Una altra de les biblioteques he fotografiat ha estat la Biblioteca Mèdica de l'Hospital Delfos de Vallcarca.


Al gener he començat també una col·laboració amb el blog Les Corts Som Poble de la Xarxa Ciutadana de Les Corts, on recomano llibres de la col·lecció local de la biblioteca on treballo.

Ja he publicat el meu primer article, on faig una ressenya d'un llibre sobre de la Presó de Dones de Barcelona que estava situada on ara hi ha el Corte Inglés de la Diagonal.

En breu publicaré un altre que tracta d'un llibre d'històries de dones anònimes creat a partir dels testimonis del blog Dedicatòries. Les dones que no has conegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada