dissabte, 20 de desembre del 2014

NADAL, TÚNELS I ARQUITECTURA

Aquest any us felicito el Nadal amb aquesta fotografia que em vaig fer amb la meva amiga Montse de la Biblioteca Salvador Allende de Girona, on entre d'altres tasques, condueix el Club de Lectura Juvenil i és la responsable de la secció de còmic. A més, és una especialista en relats de terror i en novel·les ambientades a l'època victoriana (ai, qui hagués pogut conèixer Jack l'Esbudellador!) Com podeu suposar el llibre que tenim a les mans (l'obra teatral "Amb la ràbia al cos" de John Osborne és cosa meva).


A la seva biblioteca han organitzat un pessebre molt original, on totes les figures són portades de llibre. Si sou a prop, aneu-hi a fer un cop d'ull.


Una altra biblioteca de Girona que fa goig és la Biblioteca Ernest Lluch del barri de Palau-Sant Pau que té aquest magnífic arbre davant la façana. L'ha realitzat el Grup Dones d'arreu del món i en la web de l'associació de veïns podeu llegir la història del projecte.


I una altra biblioteca guarnida per Nadal és aquesta de la fotografia que m'ha fet arribar la Clàudia. La va trobar al perfil de facebook del portal de gramàtica anglesa Grammarly, que consulta sovint donat que és professora d'anglès.


La meva companya de feina Marta, que aquest Nadal ha estat l'encarregada del meu regal d'amic invisible, també m'ha fet arribar tres notícies aparegudes al portal literari El Placer de la Lectura. La primera mostra imatges de biblioteques a l'aire lliure, la segona de biblioteques ambulants (d'aquesta última categoria la preferida de la Marta és el biblioburro) i la tercera de biblioteques al·lucinants.

I parlant de companys de feina, mitjançant el Joan, he aconseguit aquesta fotografia de la Biblioteca Regional Maria Vargas Llosa d' Arequipa feta per la Laura Peral. Duu el nom del qui és segurament l'escriptor peruà més famós i va ser inaugurada la primavera de l'any 2011.


Una usuària de la biblioteca, la Magda, m'ha enviat aquest vídeo d'una de les biblioteques arquitectònicament més espectaculars del món, la Biblioteca Umimirai  de la localitat japonesa Kanazawa. Curiosament, va ser inaugurada pocs mesos després que la Biblioteca Regional Mario Vargas Llosa.



I acabo l'entrada amb una exclusiva! Gràcies a l'Helena he tingut l'ocasió de conèixer de primera mà els túnels que hi ha sota la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu del barri de Ciutat Vella. La visita va ser un molt bon regal de Reis anticipat!




1 comentari: