dimecres, 2 de setembre del 2015

LES VACANCES DELS MEUS AMICS

Aquests dies continuo rebent fotografies de biblioteques que m'envien els amics que encara són de vacances. És el cas de la meva companya de feina Marta, que estiueja al Cabo de Gata (Almería) i ha fotografiat aquesta biblioteca per al blog.

Es tracta de la Biblioteca Pública Municipal del barri de Las Negras de Níjar. És una de les 5 biblioteques que hi ha al municipi i durant els mesos d'estiu obre els matins de dimarts, dimecres i dijous.

La Marta diu que és una biblioteca "totalment minimalista, a joc amb l'arquitectura de la zona".


La meva germana, que casualment també es diu Marta, ha fet la ruta del modernisme de Sant Joan Despí i, en acabat, ha anat a cercar la Biblioteca Mercè Rodorera d'aquesta localitat. L'edifici on està ubicada es va inaugurar per la diada de Sant Jordi de fa 4 anys i acull també un teatre, un bar i espais on es desenvolupen activitats culturals.

La Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí no és l'única biblioteca de Catalunya que duu el nom d'aquesta escriptora. Existeixen dues biblioteques homònimes, una a la ciutat de Barcelona i una altra a Castell-Platja d'Aro.


La Marta també va fotografiar la Biblioteca de Banyoles, ubicada al carrer Llibertat i inaugurada a principis de l'any 1997. Els dijous de juny a setembre en horari de matí ofereix el servei de biblioestany, una bona iniciativa per acostar la lectura als banyistes.



I acabo el post amb una imatge d'unes originals prestatgeries que la meva amiga Clàudia m'ha explicat que han instal·lat a la Biblioteca Conarte a la ciutat mexicana de Monterrey. En les antigues naus d'una fundidora s'ha creat un parc arqueològic i cultural. Un dels centres que formen part del projecte és Conarte (Consejo para la Cultura y las Artes de Nuevo León).


1 comentari: