dimarts, 22 de desembre de 2015

BIBLIOTEQUES DE CANTÀBRIA (2)

Avui us continuo parlant de les biblioteques que els meus pares han visitat durant el seu viatge a Cantàbria. La més espectacular que han vist és, sens dubte, la Biblioteca Central de Cantabria, a la zona del port de Santander.

L'edifici on està ubicada es va construir l'any 1900 i era en els seus inicis un enorme magatzem de tabac, pel qual passava la meitat de les importacions a Espanya d'aquest producte. A partir de la  Guerra Civil, la construcció es va transformar en una presó on es recloïen presos republicans. 

En l'actualitat, l'edifici alberga a part de la biblioteca més important de tot Santander, el Archivo Histórico Provincial.

La biblioteca, que ocupa més de 9.000 metres quadrats, fa una gran aposta per les noves tecnologies. Aquí teniu un llistat de tots els recursos electrònics que ofereix.


Aquí teniu la Biblioteca Pública Municipal María Sanz de Sautuola de Santillana del Mar, la història de la qual es va iniciar el mes de març del 1998.

Ocupa la primera planta de l'edifici del Museu Jesús Otero, una fundació que es nodreix dels fons particulars que l'artista va donar al seu municipi natal. La biblioteca té una superfície 107 metres quadrats.


Aquesta és la Biblioteca Municipal de Santoña, que ocupa l'última planta de la Casa de Cultura, on també es troben l'escola de música i una sala d'exposicions. Obre matí i tarda de dilluns a divendres. Va començar a funcionar amb uns fons inicial de 2.385 que s'ha anat incrementant al llarg dels anys. 


I aquí teniu la Biblioteca Biblioteca Popular Gabino Teira que ocupa el que abans havia està el palau dels Condes de Torreanaz, restaurat per l'ajuntament l'any 1990.

El nom de la biblioteca fa referència a un dels seus fundadors el 1927, una figura molt vinculada a la vida cultural de la ciutat

La biblioteca té una superfície de 840 metres quadrats i actualment es pensa en fer una ampliació de les seves instal·lacions.I finalitzo aquest post amb unes fotografies que vam fer a la biblioteca on treballo per felicitar el Nadal i que segueixen la iniciativa del #bookfacefriday, creada per la New York Public Library. Es tracta d'una original forma de recomanar llibres. Em podeu reconèixer en alguna de les imatges? Que passeu molt Bones Festes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada