dimarts, 7 d’abril del 2009

BIBLIOTECA DE L'ABADIA

Si hi ha una biblioteca inquietant i un bibliotecari que fa por aquesta és la de l'abadia benedictina situada als Alps italians i dirigida pel misteriós Jorge de Burgos, on es desenvolupa la trama del llibre “El nombre de la rosa”.

Aquesta novel·la és una combinació de crònica medieval i novel·la policíaca i va ser escrita per Umberto Eco el 1980. Sis anys després, i degut a la seva popularitat i al seu gran èxit de crítica, l'obra va ser duta al cinema amb Sean Connery en el paper de fra Guillermo de Baskerville, l'investigador d'una sèrie d'estranys assassinats.

3 comentaris:

  1. Mira quina fotografia tan bonica han triat per aquesta edició de butxaca !És molt adient.Si fas vacances, que descansis !

    ResponElimina
  2. I el llibre, a diferència de la pel·lícula, a més de crònica medieval i novel·la policíaca, és un curs brutal de filosofia medieval, del xoc dels seguidors de Roger Bacon i els ancorats en Aristòtil i d'història de les idees del final de l'Edat Mitjana.

    Aquest no és un cas d'aquests de "mira't la pel·lícula i no cal que et llegeixis el llibre", ni tampoc dels de "llegeix-te el llibre i no et miris la pel·lícula que el destrossa". El llibre és fantàstic i, la pel·lícula també (i posa ènfasi en la recreació històrica i en la trama policíaca). Llibre i pel·li!

    ResponElimina
  3. Carai! Tinc dos experts medievalistes seguidors del bloc i no ho sabia. Gràcies per les vostres aportacions!

    ResponElimina