dimecres, 22 d’abril del 2009

LIBRARY ARCADE

Encara que pugui resultar una mica increïble, les biblioteques han inspirat també jocs d'ordinador. Aquí us en presento un parell:


El primer es diu “I'll get it!” i consisteix en que el jugador es transformi en un estudiant que ha d'ajudar els seus companys a identificar quins d'entre tots els materials de recerca que hi ha a la biblioteca poden resultar de més utilitat per a obtenir la informació que necessiten. L'estudiant compta, això sí, amb l'inestimable ajuda del catàleg.


El segon joc porta per títol “Within Range” i té com a missió que el jugador aconsegueixi ordenar els llibres a les prestatgeries. Té una dificultat afegida perquè el joc no fa servir la CDU (Sistema de Classificació Decimal Universal) creat per Dewey sinó la LCC, és a dir, el sistema de classificació desenvolupat per la Biblioteca del Congrés dels Estats Units.

Els podeu trobar a la pàgina de les biblioteques de la Universitat Carnegie Mellon, ubicada a la ciutat de Pittsburgh (Pennsilvània).

5 comentaris:

  1. I per jugar-hi, has de pagar 25 centaus ????

    ResponElimina
  2. No, dona, no. Clica l'enllaç i veuràs.

    ResponElimina
  3. Ho deia pel botó vermell on hi diu 25 centims.
    (...)
    És un braintrainning per a librarians excellent ! especialmet en la rush hour !! molt divertit !!

    ResponElimina
  4. el within range quan ja no surten lletres i números sinó temes és impossible!!

    Només m'arribo a la tercera pantalla!

    ResponElimina
  5. ei... no hi ha post especial de sant jordi?!? Per cert acabo d'assabentar-me que avui no és només el dia del llibre, sinó també del dret d'autor. Una mica pessetero que sigui de les dues coses no?!? Li han fet perdre l'esperit romàntic.

    ResponElimina