dijous, 3 de setembre del 2009

DUMAS DEVIA LLIBRES A LA BIBLIOTECA

“El club Dumas” el componen 493 pàgines d'intriga i acció al voltant de dos llibres: un antic manuscrit del que cal autentificar-ne l'autoria i esbrinar si es tracta d'un capítol pertanyent a ”Els tres mosqueters” i un misteriós llibre que, segons diuen, permet invocar el diable.

Aquesta obra, que va ser la meva lectura de capçalera durant la Setmana Santa d'enguany a Coma-ruga, la va escriure el 1993 Arturo Pérez-Reverte i està ambientada a llibreries de vell i biblioteques privades de Madrid, París, Toledo i diverses ciutats portugueses.

Una de les anècdotes que explica és que el personatge de D'Artagnan, que es basa en un capità que va existir realment a França, va aparèixer a diversos llibres abans de ser llençat a la fama mundial gràcies a l'obra d'Alexandre Dumas.

Un d'aquests llibres estava escrit per Gatien de Courtilz. Es veu que Dumas va saber de la seva existència durant un viatge a Marsella, on el va agafar prestat de la biblioteca municipal, va comprendre el partit que en podria treure... i no el va tornar mai més!

3 comentaris:

  1. Hola Rosa, Què tenim telepatia? Al meu post d'avui de les Páginas Frenéticas també faig referencia a "El Club Dumas". Molt bona resenya!!!

    Una abraçada,

    ^_^

    Patrícia

    ResponElimina
  2. Deu ser que m'influència la Susana (la tenim per aquí aquests dies a la Biblioteca de Can Rosés). Espero que aviat podeu tornar a obrir la Biblioteca de Les Corts...

    ResponElimina
  3. Hola Susana! Jo estic per la Bonme!Fins aviat!

    ResponElimina