dijous, 8 de novembre del 2012

BIBLIOTEQUES D'AUSTRÀLIA (1)

Fa pocs dies que acabo de tornar d’un viatge de dues setmanes a Austràlia. Allà vaig decidir celebrar el Dia de la Biblioteca (que té lloc cada 24 d’octubre en record de la destrucció de Biblioteca de Sarajevo) visitant de nou l’State Library of Victoria, que ha patit un canvi important des del 2002, l’últim cop que la vaig veure.



Allà vaig fer un cop d’ull a algunes de les exposicions que el preciós edifici situat a Swanston Street acollia com “Gusto! A culinary history of Victoria”, “Mirror of the world” o “The changing face of Victoria”.







Aquesta biblioteca, creada el 1854, rep més d’un milió i mig de visites anuals.















A la visita a aquesta biblioteca (i a moltes d’altres) m’acompanyava el meu amic Carlos, que viu a Melbourne i a qui segurament coneixeu d’altres entrades del bloc . El podeu deambulant per l’Arts Reading Room, la sala on es troben els CD musicals i les pel·lícules entre d’altres materials.


El que més em va agradar a mi va ser la Chess Room, on hi ha taulers per fer partides d’escacs (si preferiu altres jocs més moderns també podeu trobar espais per jugar a la Wii, la Xbox i la PlayStation).


La biblioteca té 4 plantes i mentre el Carlos i jo la recorríem vam fer-nos aquest autoretrat (del qual estem molt orgullosos) al sostre d’un dels ascensors:


Una altra de les biblioteques que vaig veure a Melbourne va ser la City Library, de la qual el Carlos és soci, bé i des de fa poques setmanes jo també! Està a Flinders Lane, molt a prop de la seva feina i de l’espectacular estació de trens de Flinders Station. Com veieu a les imatges el préstec de documents el fa directament l’usuari:





I aquí teniu una de les seus de la biblioteca de l’RMT University (és a dir, el Royal Melbourne Institute of Technology) concretament la de Swanston:



Uns locals que em van cridar l’atenció van ser aquestes sales de lectura: les Christian Science Reading Room, que vaig veure a diversos llocs de la ciutat. Es tracta d’espais on el públic pot consultar llibres de la congregació religiosa Ciència Cristiana. El primer establiment d’aquest tipus es va crear a Boston el 1888:

1 comentari:

  1. Molt txules les fotos i l'explicació.

    M'agrada aquest bloc, en cinc minuts he anat d'una biblioteca de L'Hospitalet a una a Austràlia.

    Interessant!

    ResponElimina